2012. július 2., hétfő

Elindultunk!

Az interneten rengeteg blog található, köztük számos keresztény szellemiségű is. Nem szeretnénk, ha ez a blog csupán eggyel növelné a meglévő kínálat "darabszámát", ezért úgy határoztunk, kicsit specializáljuk a témát.

Talán már a blog címe is árulkodó. Küldetés. Más szóval: misszió, mely kifejezés nem hittérítést, hanem egy jól meghatározott feladat végrehajtását jelenti. Meggyőződésünk szerint Jézus éppen egy ilyen feladattal bízta meg azokat, akik követték Őt:
"Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."
(Máté 28:19-20)
A feladat adott, a missziós mező óriási, a lehetőségek végtelenek.

Ebben a blogban többnyire misszióval kapcsolatos kérdésekről, témákról szeretnénk beszélgetni, illetve mint a Kelet-Európa Misszió munkatársai, betekintést adnánk a misszió mindennapjaiba. Hogyan kell hirdetni az evangéliumot? Mit jelent tanítványozni? Milyen helyekre kell elmenni egy missziónak? Milyen egy ma élő misszionárius? Vajon csak a prédikálás tartozik a misszió fogalmához?

Tartsatok velünk, szóljatok hozzá bátran!

2 megjegyzés:

  1. Örülök,hogy új keresztény bloggal gazdagodtunk! Kívánok sok jó postot, értő kommentelőket, troll-mentes éveket,és sok olvasót!

    VálaszTörlés
  2. Alapvető tévedés, hogy minden Jézus követőnek szól az hogy evangelizáljon.
    Hatalmas és iszonyatos terhet rak a hívőkre az, aki ezt állítja.

    VálaszTörlés